Als transplantatiechirurg en voorzitter van Transplantoux, contacteer ik u om u meer te vertellen over Transplantoux.

 

Transplantoux is een organisatie die getransplanteerden en donoren motiveert om gezond te leven, vooral door fysieke activiteit en beweging.

Transplantoux zorgt voor verbondenheid. Samen met lotgenoten, familie, vrienden en begeleiders duiken getransplanteerden hun nieuwe leven in. Ze zijn verenigd in hun motivatie om gezond te blijven, samen te sporten, te bewegen en hun donor te eren. Covid heeft ons geleerd hoe belangrijk bewegen en het sociale karakter is voor ons allen.

Om zoveel mogelijk mensen een tweede kans te geven, wil Transplantoux ook blijvend sensibiliseren rond orgaandonatie en orgaantransplantatie, met respect voor de donor die zijn leven geeft.

Transplantoux zet zich ook in om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en de resultaten daarvan bekend te maken. Hiervoor werken wij samen met KU Leuven en UZ Leuven.

Covid-19 heeft ons geleerd dat bewegen een prominente rol speelt in uw revalidatie na uw transplantatie. Daarom willen wij u helpen om de weg naar een gezonde levensstijl te vinden door middel van beweging op het eigen niveau.

 

We nodigen u van harte uit om kennis te maken met Transplantoux op één van onze geplande evenementen:

Meer info vindt u op https://www.transplantoux.be/activiteit/ 

 

Hebt u nog vragen, of wilt u graag een persoonlijk gesprek, contacteer ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Transplantoux team kijkt er ontzettend naar uit u te mogen ontmoeten!

 

Met vriendelijke en sportieve groeten,

Diethard Monbaliu                                                                  Dirk Van Raemdonck                    

voorzitter Transplantoux                                                         voorzitter Raad voor Transplantatie

                                                                                                hoofd Transplantatiecentrum UZ Leuven